Розробка алгоритму зміни напруги задатчика інтенсивності системи автоматичного керування електропривода бурової лебідки ЛБ 650 Е - Нікорюк, М.С.; Карпенко, В.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2014)
У статті розглянуто замкнену систему автоматичного керування напруги живлення на затискачах двигунів постійного струму з послідовним збудженням у перехідних режимах пуску. Розроблено алгоритм формування напруги задатчика інтенсивності, що дає змогу забезпечити швидкодію й мінімум часу на підйом чи спуск колони, при наступних обмеженнях: i ≤ Imax ; u ≤ Umax. А closed system of automatic control of voltage on the terminals of the DC motor with series excitation in transient modes of start is considered in the work. The developed algorithm of forming voltage Adjuster intensity, which allows to provide the performance and minimum time to climb or descend column, with the following restrictions i ≤ Imax ; u ≤ Umax.