Математична модель надійності для аналізу причин непрацездатності системи із складним загальним навантажувальним резервуванням - Щербовських, С.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2014)
Запропоновано математичну модель надійності системи із складним загальним навантажувальним резервуванням для аналізу причин непрацездатності. Модель адекватно враховує вплив перерозподілу навантаження на ймовірнісні показники мінімальної множини перетинів. Для моделювання системи застосовані динамічне дерево відмов та марковський аналіз. The mathematical reliability model for system with complex whole load-sharing redundancy for failure cause analysis is suggested. The model adequately takes into account the impact of load-sharing on minimum cut set probability characteristics. For system modeling the dynamic fault tree and Markov analysis are applied.