Знаходження невідомих параметрів джерела забруднення в одновимірних нестаціонарних задачах масопереносу - Власюк, А.П.; Багнюк, О.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2014)
У результаті проведеного математичного моделювання процесу масопереносу забруднень від миттєвого точкового джерела в одновимірному нестаціонарному випадку на відрізку, знайдено невідому координату його місцеположення на основі інформації про необхідну кількість замірів концентрації в заданих точках. Розв’язок оберненої крайової задачі знайдено декількома методами. Наведено результати числових експериментів та їх аналіз. As a result of the mathematical modeling of the mass transfer process from a point source of pollution in the one dimensional case on the transient segment an unknown coordinate of its location was found on the basis of identification of the required number measurements of the concentration in the given points. Solution of the inverse boundary value problem was found by several methods. Numerical results were presented and analyzed.