Комп’ютерне моделювання руху повітря по каналу насадки з використанням пакету Ansys Fluent - Кузьменко, І.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2014)
У пакеті ANSYS Fluent виконано комп’ютерне моделювання руху повітря в каналі насадки. Для верифікації моделі результати порівнювалися з експериментальними даними Нікурадзе за турбулентного руху в каналі. Шляхом моделювання визначено товщину граничного шару та рекомендовано конструктивне розміщення каналів з мінімальною товщиною граничного шару. Modeling of air motion in channel of regular packing made using package ANSYS Fluent. The results were compared with experimental data for Nikuradze turbulent motion in the channel at the verification of model. The thickness of the boundary layer and recommended constructive placement channels with a minimum thickness of the boundary layer is determined from the model.