Програмні засоби комп’ютерного моделювання оцінювання параметрів негаусових корельованих випадкових процесів - Палагін, В.В.; Івченко, О.В. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Технічні науки, 2014)
У роботі наведені результати оцінювання параметрів негаусових випадкових процесів на основі застосування адаптованого методу максимізації полінома та моментно-кумулянтного опису випадкових величин. Отримані результати моделювання і ефективності запропонованого методу в порівнянні з відомими підходами. The paper presents the results of parameters estimation of non-Gaussian random processes through the use of an adapted method of maximization polynomial and moment-cumulant description of random variables. Were obtained simulation results and effectiveness of the new method in comparison with the known approaches.