Алгоритм розв’язування інтегрального рівняння Вольтерри І роду при апроксимації ядер сплайнами - Верлань, Д.А. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2013)
У статті розглядається питання розробки та оцінки похибок чисельного алгоритму розв’язування інтегральних рівнянь Вольтерри на основі використання інтерполяційних сплайнів. У порівнянні з традиційними алгоритмами цей алгоритм має малу кількість обчислювальних операцій на кроці циклічних процедур і може забезпечувати синтез структур спеціалізованих обчислювальних пристроїв, орієнтованих на розв’язання задачі відновлення сигналів в реальному часі. In this paper considered is the issue the development and evaluation of errors numerical algorithm for solving integral equations Volterra through the use of interpolation splines. Compared with traditional algorithms, this algorithm has a small number of computational operations in step cyclic processes and structures can provide a synthesis of specialized computing devices, focused on solving the problem of signal restoration in real time.