Стійкість у середньому квадратичному стохастичних динамічних систем випадкової структури Іто-Скорохода із зовнішніми марковськими перемиканнями - Калинюк, А.М.; Лукашів, Т.О. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2013)
Використано метод функцій Ляпунова для дослідження асимптотичної стійкості в середньому квадратичному в цілому, експоненціальної стійкості в середньому квадратичному в цілому сильного розв’язку стохастичних диференціальних рівнянь з пуассоновими збуреннями з урахуванням внутрішніх марковських параметрів і зовнішніх перемикань типу ланцюга Маркова. The asymptotic stability in the main square on the whole, exponential stability in the main square on the whole are investigated for the strong solution of stochastic differential equations with Poisson perturbances and internal Markov parameters and external switchings of the type of Markov chain with the help of Lyapunov functions method.