Математичне моделювання руху рідини при перистальтичних коливаннях - Нестеренко, Б.Б.; Новотарський, М.А.; Нестеренко, О.Б. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2013)
Наведено основні принципи побудови нестаціонарної математичної моделі руху рідини під дією перистальтичних коливань. Для реалізації моделі на паралельних обчислювальних системах запропоновано використання паралельного локально-асинхронного методу. Наведено результати чисельних експериментів. The basic principles of unsteady mathematical model of the fluid flow under the action of peristaltic fluctuations are presented. The parallel locally asynchronous method is used to implement the model on parallel computer systems. Results of numerical experiments are described.