Нечітка математична модель оцінки фінансової стійкості комерційних банків - Рум’янцева, К.Є. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2013)
У статті розглянуто математичну модель оцінки фінансової стійкості комерційних банків на основі нечітких множин і нечіткої логіки, яка дає можливість адекватно формалізувати експертні знання, має гнучку структуру і високу здатність адаптації до експертних даних, що забезпечує високу точність оцінки фінансової стійкості. The article considers the mathematical model of business solvency estimation of commercial banks based on fuzzy sets and fuzzy logic. It provides an adequate formalization of expert knowledge, has a flexible structure and a high ability of adaptation to the expert data, so it ensures a high accuracy of business solvency estimation.