Розв'язання систем алгебричних рівнянь з символьними елементами на ЕОМ - Семчишин, Л.М.; Поселюжна, В.Б. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2013)
У статті розглянуто новий підхід до розв'язання систем лінійних алгебричних рівнянь з символьними елементами на ЕОМ. Проаналізовано особливості розв'язання систем алгебричних рівнянь з символьними елементами. Проведено оцінку ефективності деяких числових методів розв'язання алгебричних систем лінійних рівнянь у випадку систем з символьними елементами. Описано загальний алгоритм розв'язання символьних систем з щільно заповненою матрицею. Розглянуто тестування алгоритмів розв'язання щільно заповнених числових систем лінійних алгебричних рівнянь на ЕОМ. A new approach to the solution of the linear algebraic equation with symbolic elements on the ECM is considered in the article. Peculiarities of the linear algebraic equation with symbolic elements solution are analyzed. The effectiveness of some numerical methods of the linear algebraic equation solution in the case of systems with symbolic elements are estimated. General algorithm of the symbolic system with the tightly filled matrix is described. Testing of the tightly filled numerical system of the linear algebraic equation on the ECM algorithm solution is examined.