Періодичні біжучі хвилі в дискретному рівнянні sin-Гордона на двовимірній ґратці - Бак, С.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2013)
Стаття присвячена вивченню нескінченної системи диференціальних рівнянь, яка описує нескінченний ланцюг нелінійно зв’язаних нелінійних осциляторів. Отримано результат про існування періодичних біжучих хвиль для дискретного рівняння sin-Гордона на двовимірній ґратці. The article deals with infinite systems of differential equations that describe infinite system of nonlinear oscillators. It is obtained result on existence of periodic travelling waves for the discrete sin-Gordon equation on 2D-lattice.