Стохастична оптимізація з напівмарковськими переключеннями та імпульсними збуреннями - Кукурба, В.Р. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2013)
Розглядається неперервна процедура стохастичної оптимізації з імпульсними збуреннями в напівмарковськовському середовищі. Для функція регресії, що залежить від рівномірно ергодичного напівмарковського процесу, встановлено достатні умови збіжності через властивості компенсуючого оператора розширеного процесу марковського відновлення процедури та його асимптотичне представлення на збуреній функції Ляпунова. We consider the continuous stochastic optimization procedure with impulsive perturbation in semi-Markov environment. Sufficient conditions for convergence were established for the regression function, which depends on the uniform ergodic semi-Markov process, by using properties of extended compensating operator of the Markov renewal of procedure and its asymptotic representation of perturbed Lyapunov function.