Стійкість за першим наближенням стохастичних диференціальних рівнянь Іто-Скорохода у гільбертових просторах - Нікітін, А.В.; Шевчук, С.Ф. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2013)
Отримано достатні умови стійкості та нестійкості за першим наближенням розв’язків стохастичних диференціальних рівнянь з випадковими збуреннями вінерового та пуассонового типів у гільбертових просторах. Sufficient conditions for stability and instability after the first approaching of solutions of stochastic differential equations with winerian and poisson perturbations in Hilbert spaces are obtained.