Розв'язання числових систем лінійних алгебричних рівнянь з блочними елементами в середовищі MatLab - Семчишин, Л.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2013)
У статті розглянуто новий підхід до розріджених систем лінійних алгебричних рівнянь із блочними елементами. Розкладено невідомі χi даної розрідженої системи лінійних алгебраичних рівнянь у скінченні матричні ланцюгові дроби. Протестовано алгоритм розв'язання деяких типів розріджених числових систем лінійних алгебричних рівнянь. Показано ефективність запропонованого алгоритму. New approach to the linear algebraic equations rarefied systems with block elements solution and the method of rarefied systems with the specific ways of filling solution is suggested in the article. The variables of the χi rarefied system of the linear algebraic equations into the finite matrix chain fractions are decomposed.