Існування дозвукових періодичних біжучих хвиль в системі нелінійно зв’язаних нелінійних осциляторів на двовимірній ґратці - Бак, С.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2014)
Стаття присвячена вивченню нескінченної системи звичайних диференціальних рівнянь, яка описує нескінченну систему нелінійно зв’язаних нелінійних осциляторів, розміщених на двовимірній ґратці. Одержано результат про існування дозвукових періодичних біжучих хвиль для таких систем. The article deals with infinite systems of differential equations that describe infinite system of nonlinear coupled nonlinear oscillators on 2D-lattice. It is obtained result on existence of subsonic periodic travelling waves.