Застосування сплайн-функцій для апроксимації розв’язків лінійних крайових задач із запізненням - Дорош, А.Б.; Черевко, І.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2014)
Досліджуються крайові задачі для лінійних диференціальних рівнянь із змінним запізненням. Запропоновано та обґрунтовано схему наближеного розв’язання крайової задачі за допомогою кубічних сплайнів дефекту два. The boundary value problem for differential equation with delay is researched. Iterative scheme of finding the solution using interpolating cubic spline with defect two is constructed and explained. Numerical experiments are conducted for test boundary value problems.