Дослідження експоненціальної стійкості розв'язків рівняння Маккі-Гласса з імпульсною дією - Лісовська, В.П.; Неня, О.І. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2014)
Розглядається функціонально-диференціальне рівняння Маккі-Гласса зі змінними коефіцієнтами, несталим запізненням та імпульсним впливом в фіксовані моменти часу. На основі теорем типу Разуміхіна, отримано умови експоненціальної стійкості додатних розв’язків даного рівняння. The Mackey-Glass equation is considered, with variable coefficients, nonconstant delay and impulsive action at fixed times. Based on the Razumikhin type theorems the conditions of exponential stability are presented for positive solutions for this equation.