Ациклічність та замкненість макрокомпозицій - Вінник, В.Ю.; Парфірова, Т.С. (Проблеми програмування, 2012)
Задачу експлікації проектування програмних систем розглянуто з точки зору сутнісної платформи. Обґрунтовано адекватність вибору ациклічних композицій як базовий засіб експлікації логіки будови проектів. Для ациклічних композицій встановлено замкненість відносно суперпозиції. Показано, що встановлена в попередніх роботах замкненість відносно множення та накладання є наслідком замкненості відносно суперпозиції. The problem of explication of software design is treated from the perspective of entity platform. It is established that acyclic compositions are adequate basic means for explication of design structures and logics. For acyclic compositions, closure against superopsition is proved. It is shown that closure against multiplication and overlapping is a corollary of that against superposition.