Один підхід до вирішення проблеми універсального використання мови програмування OPENCL на різних GPU - Лавренюк, А.М.; Лавренюк, С.І. (Проблеми програмування, 2012)
Розглянуто питання застосування шаблонів функцій мови програмування С++ для проектування універсальних ядер-програм на OpenCL для оптимізації обчислень на GPU різної архітектури. This paper about the question of the use of templates features programming language C + + to design universal nuclear programs on OpenCL for GPU optimization calculations on different architectures.