Особливості застосування генетичного алгоритму балансування навантаження в мережі - Погорілий, С.Д.; Білоус, Р.В. (Проблеми програмування, 2012)
Запропоновано методику балансування навантаження в комп’ютерній мережі, що базується на генетичному алгоритмі розв’язання задачі оптимізації. Експериментально перевірено особливості застосування генетичних операції кросовера, мутації та стратегій відбору в запропонованому алгоритмі. Сформовано підходи використання описаного алгоритму, базуючись на існуючих динамічних протоколах маршрутизації. Проведено моделювання роботи алгоритму в мережі та отримано залежності її функціональних характеристик від параметрів алгоритму. A method of load balancing in computer networks based on genetic algorithm for solving the optimization problem proposed. Features of genetic operations crossover, mutation and selection strategies in the proposed algorithm experimentally verified. Formed approaches to the application of the described algorithm, based on existing dynamic routing protocols. Carried out simulation of the algorithm in a network and received its functional characteristics depending on the parameters of the algorithm.