Система керування грід-завданнями віртуальної лабораторії, що ґрунтується на асинхронній обробці подій - Сальніков, А.О. (Проблеми програмування, 2012)
Розглянуто методики та засоби взаємодії віртуальних лабораторій з грід-інфраструктурами. Розроблена архітектура системи керування грід-завданнями віртуальної лабораторії, що грунтується на асинхронній обробці подій. Створено прототип сервісу, що реалізує запропоновану архітектуру з назвою MAGGIE – Main Architecture Gears for Grid Integrated Environment. Methods and facilities of interaction between virtual research environments and grid-infrastructures are presented. Asynchronous event-driven architecture for grid-jobs management for building virtual research environments has been developed. Prototype service implementation named MAGGIE – Main Architecture Gears for Grid Integrated Environment – was developed.