Комплексна система тестування взаємодії ресурсів у національній грід-інфраструктурі - Слюсар, Є.А. (Проблеми програмування, 2012)
Розглянуто існуючі підходи до тестування та моніторингу грід-ресурсів у глобальних грід-інфраструктурах та запропоновано власну архітектуру автоматизованої системи тестування грід-ресусрів, що включає в себе локальні, зовнішні та колективні тести. Реалізовано прототип такої системи для тестування ресурсів української національної грід-інфраструктури. Analysis of monitoring tools of global-scale grid infrastructures is conducted. Architecture of automated testing system is introduced, providing local, external and collective grid-resource testing techniques. A prototype implementing the proposed architecture was developed and applied to Ukrainian national grid-infrastructure.