Оптимізація алгоритму побудови невід’ємної матричної факторизації у задачах обробки текстів природною мовою із використанням графічних процесорів - Марченко, О.О.; Кисенко, В.К.; Березань, І.О. (Проблеми програмування, 2012)
У роботі представлена реалізація алгоритму побудови невід’ємної матричної факторизації у задачах обробки текстів природноїю мовою із використанням графічних процесорів. Збільшення швидкодії досягається за рахунок використання паралельної архітектури сучасних графічних процесорів. Отримано значне прискорення початкового алгоритму (більш ніж на один порядок). An implementation of the non-negative matrix factorization algorithm for the purpose of text mining on graphics processing units is presented. Performance gains of more than one order of magnitude are obtained.