Обробка даних у гетерогенних мережах типа GRID - Стеняшин, А.Ю. (Проблеми програмування, 2012)
Розглядаються підходи до обробки даних, переданих між різнорідними науковими програмами e-sciences в гетерогенної середовищі Grid, а також інтерфейс опису параметрів і їх типів даних, які при передачі від однієї до іншої програми можуть зажадати їх перетворення до інших форматів і типів. Запропоновано апарат генерації фундаментальних і загальних типів даних, описаний в стандарті ISO / IE 11404-2007, представлений набором примітивних функцій перетворення і використовуваний при вирішенні задач обробки даних в системі MySQL Grid The article studies the data processing methods, transferred between the manifold scientific programs e-sciences in the heterogeneous environment such as Grid, as well as the interface of programs description and their data types, which may require to be converted into the other forms and types when transferred from one program to the other one. Basic and general data types generation mechanism is proposed, described in ISO/ IEC 11404-2007 standard, represented by the primitive set of conversion function and used during the data processing solution tasks.