Метод доменного аналізу для ефективного моделювання процесів при проведенні експериментів з використанням програмного забезпечення - Чебанюк, О.В.; Чупринка, В.І. (Проблеми програмування, 2012)
Cформульовано вимоги до моделі прикладного домену для проведення експериментів шляхом використання програмного забезпечення. Проведено огляд публікацій, що присвячені використанню доменного аналізу при побудови таксономії прикладної предметної області. Запропоновано метод доменного аналізу для моделювання процесів при проведенні наукових експериментів за допомогою програмного забезпечення. Представлено приклад побудови платформенно-незалежної моделі, втіленої у діаграму класів, для прикладного домену – «Побудова раціональних розкрійних схем для виробів взуття та шкіргалантереї». The requirements towards the model of application domain for implementation of experiments using software are formulated in this article. The review of publications witch are devoted of domain analysis usage for building the taxonomy of application domain is made. The method of domain analysis for modeling processes while making scientific experiments using software is proposed. The example of building platform independent model, implementing in class diagram for application domain – “Building of effective cutting schemas for shoes details and leather goods” is represented.