Метод калібрування моделі СОСОМО шляхом редукції основного рівняння - Баценко, Д.В. (Проблеми програмування, 2012)
Розглядаються методи калібрування моделей оцінки вартості програмного забезпечення та особливості калібрування параметрів вартості; пропонується новий метод для більш точного калібрування моделі СОСОМО шляхом варіювання кількості параметрів вартості, робляться висновки про доцільність застосування запропонованого методу. This article reviews calibration methods used for tuning software cost estimation models, peculiarities of calibration; a new method is proposed for higher accuracy calibration of the COCOMO model based on changing the quantity of effort multipliers; and the conclusions are drawn on the expediency of application of the proposed method.