Подання динамічних вимірів у OLAP-кубах - Панченко, Т.В. (Проблеми програмування, 2012)
Розглянуто два відомих підходи до подання динамічних вимірів: модель з відношенням «багато-до-багатьох» між елементами ієрархії вимірів, а також виміри, що повільно змінюються в часі (Slowly Changing Dimensions). Запропоновано метод побудови незалежних вимірів для подання динамічних вимірів у OLAP-кубах. Обґрунтовано, що метод має меншу складність розробки моделі за рахунок прозорості ідеї. Надано порівняльний аналіз трьох методів. Two well-known approaches to modelling the dynamic dimensions are considered: a model with many-to-many relationship between the dimension hierarchy elements as well as Slowly Changing Dimensions. A method of independent dimensions creating for the dynamic dimensions modelling in the OLAP-cubes is proposed. It is proved that the method has a lower model development complexity because of idea clearance. The comparative analysis of three methods is given here.