Формування готовності майбутніх бакалаврів з інженерії програмного забезпечення до професійної комунікації - Сидорова, Н.М. (Проблеми програмування, 2012)
Розробка програмного забезпечення є в Україні індустрією, що постійно розвивається. Отже, виникає необхідність у спеціалістах різного рівня кваліфікації. Все більш актуальним стає завдання з розробки комплексного системно-особистісного підходу до формування професійної компетентності фахівців з інженерії програмного забезпечення. Навчання діяльності у сфері програмної інженерії має бути інноваційним, оскільки неможливо при традиційному навчанні забезпечити за період підготовки спеціаліста у вищому навчальному закладі максимальний розвиток спеціальних здібностей у вирішенні проблем у цій сфері діяльності. Software engineering in Ukraine is a industry that is steadily developing. That is why the need in specialists of different competence level has arisen. It is essential to develop a complex systematic approach to the formation of professional competence of specialists in software engineering. Education in this area shall be innovative as far as it is impossible within the period of studying in the university to develop essential skills for the successful operation in the area of software engineering using traditional methods of education.