Інформаційна технологія розробки та аналізу моделей предметних областей для їх вивчення - Любченко, В.В. (Проблеми програмування, 2012)
У роботі описана інформаційна технологія розробки та аналізу моделей предметних областей для їх вивчення. Визначені базові поняття інформаційної технології – абстракція, асоціація та адаптація, на основі яких будуються інформаційна модель, змістовна модель та асоціативна карта предметної області. Описано їх застосування з метою оцінювання якості моделей предметних областей. The paper describes the information technology of domain models design and analysis for their study. The basic concepts of information technology – abstraction, association and adaptation – are defined. Domain information model, domain content model and domain associative map are built on basis of basic concepts. Using of these models for assessing the quality of the domain model is described.