Особливості проектування інформаційної системи "Планування наукових досліджень в НАПН України" - Задорожна, Н.Т.; Петрушко, В.А.; Тукало, С.М. (Проблеми програмування, 2012)
У роботі представлено інформаційну системи «Планування наукових досліджень в НАПН України», метою якої є автоматизація документального супроводження процесів планування наукових досліджень. Систему спроектовано як корпоративний інтранет портал на базі Microsoft Office SharePoint Server 2007 з комплектом застосунків та шаблонів документів, розроблених у відповідності з вимогами процесів планування. Визначено цілі і завдання системи, описано предметну область, типи документів, сформульовано вимоги до системи. В проектних рішення системи описано інформаційну модель (47 документів і 253 спільних поля), послідовність проектування back end та front end системи окремо розглянуто послідовність синхронізації документів, описано портал системи. The paper presents an information system «Planning research at NAPS Ukraine», developed to support the automation documentary process оf planning research. The system is designed as a corporate intranet portal based on Microsoft Office SharePoint Server 2007 with application tools and templates designed according the requirements analysis of subject area. There are goals and objectives of the system, the subject area, document types and requirements. Project decision system described as the information model (47 documents and 253 common fields), steps to project back end and front end system, menu, pages and features of the portal.