UWN: Універсальна онтологічна база знань укранської мови - Анісімов, А.В.; Марченко, О.О.; Никоненко, А.О. (Проблеми програмування, 2012)
Дана стаття описує мету та основні задачі, які ставилися розробниками при створенні онтології UWN. Детально розглянуто архітектуру створеної системи, структуру збереження знань, механізми доступу до знань, внутрішню логіку роботи системи та деякі ключові програмні модулі. Також стаття містить опис двох системних утиліт, що забезпечують доступ до даних онтології: онтокоректора та онторедактора. This article describes the purpose and main objectives that were set by UWN ontology developers. The architecture of the created system, structure of knowledge storage, knowledge access mechanism and internal logic key elements are considered in details. The article also describes two system utilities which provide access to the ontology data: ontocorrector and ontoeditor.