Формалізація жестоутворення за допомогою трьохмірної моделі людини для української жестової мови - Кривонос, Ю.Г.; Крак, Ю.В.; Бармак, О.В.; Єфімов, Г.М. (Проблеми програмування, 2012)
Запропоновано формалізацію для створення жестових одиниць за допомогою трьохмірної моделі людини для української жестової мови. Наведено формальний опис та результати тестування запропонованого підходу. Formalization for sign units creation based on 3d human model for Ukrainian sign language is proposed. A formal description and results of testing of the proposed approach are described.