Реалізація концепції адаптивного мовлення та системи автоматичної підготовки контенту - Провотар, О.І.; Заміховський, А.А.; Галкін, О.В.; Верес, М.М.; Катеринич, Л.О. (Проблеми програмування, 2013)
Запропоновано реалізацію концепції адаптивного мовлення за допомогою сервера потокового медіа для вирішення проблеми «Останньої милі» – забезпечення достатньої швидкості передачі даних користувачу при використанні сервісів онлайн медіа трансляції.