Використання мереж Петрі для проектування паралельних застосувань - Погорілий, С.Д.; Вітель, Д.Ю. (Проблеми програмування, 2013)
Створено сукупність САА-М схем, що відповідають найбільш поширеним workflow-шаблонам. Це надає змогу використовувати обидва підходи з метою перетворення представлень алгоритму і використання їх особливостей та переваг (проведення моделювання чи набору формальних трансформацій). З використанням розглянутих шаблонів побудовано узагальнену мережу Петрі алгоритму Флойда-Уоршала для набору паралельних потоків. Ця мережа справедлива для ряду архітектур (SMP, MPP, архітектури технології GPGPU: Fermi, G80), проте потребує певної конкретизації своїх елементів для кожної з них, що частково розглянуто в роботі.