Ушкодження кальційзахоплюючої функції мітохондрій при експериментальній хворобі Альцгеймера - Король, Т.Ю.; Костюк, О.П. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Методом двохвильового вимiрювання внутрiшньоклiтинної концентрацiї кальцiю з використанням флуоресцентного барвника fura-2/AM виявлено ушкоджуючий вплив бiлка β-амiлоїду (основного компонента сенiльних бляшок при хворобi Альцгеймера) на кальцiйзахоплюючу функцiю мiтохондрiй нейронiв культури гiпокампа щурiв. Damaging action of β-amyloid peptide (main component of senile plaques in Alzheimer’s disease) on the calcium uptake function of mitochondria of rat hippocampal cell culture has been revealed by means of the calcium microfluorometry method using fluorescent dye fura-2/AM.