Метод розрахунку параметрів фазових переходів дискретних технологічних та інформаційних процесів стратегічного планування з розпаралелюванням обчислень - Степанюк, М.Ю. (Проблеми програмування, 2013)
Розглянуто проблему підвищення ефективності управління дискретними технологічними та інформаційними процесами. Запропоновано метод розрахунку параметрів фазових переходів для вирішення задач стратегічного планування з використанням технології автоматизації управління дискретними технологічними та інформаційними процесами з розпаралелюванням обчислень.