Конструктори множин та мультимножин об’єктів - Терлецький, Д.О. (Проблеми програмування, 2014)
Пропонуються певні операції над об’єктами, що описують деякі сутності, досліджується процес утворення множин та мультимножин об’єктів та пропонуються конструктивні методи їх створення (автоматичної генерації), що дозволяє будувати, класифікувати та порівнювати об’єкти та множини або мультимножини об’єктів, виділяти нові класи об’єктів, генерувати множини та мультимножини об’єктів за певним класом, що дозволяє у певному сенсі практично реалізувати для машини здатність оперувати такими базовими категоріями людського мислення як «множина» та «мультимножина».