Операційна модель комунікативних інформаційних систем - Зубенко, В.В. (Проблеми програмування, 2014)
Розглядається операційна модель комунікативних інформаційних систем (КІС). Введено поняття абстактного алгоритму (А-алгоритму) як загальної моделі неавтоматних алгоритмічних систем. Показано, що А-алгоритмам притаманні усі властивості класичних алгоритмів, а для класу, так званих, табличних А-алгоритмів виконуються теореми про регулярний аналіз та синтез.