Організаційна структура англо-американського блоку періоду Другої світової війни - Бредіхин, А.В.; Клиніна, Т.С. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
Стаття присвячена проблемі формування організаційних структур, створених Сполученими Штатами Америки та Великою Британією під час Другої світової війни. Мета роботи полягає у повному та всебічному аналізі складної організаційної структури. На основі архівних документів надається детальна характеристика об’єднаних англо-американських рад і комітетів, їх функцій, повноважень та результатів їх діяльності. Зокрема, наголос робиться на Об’єднаному комітеті начальників штабів, як на найбільш ефективному англо-американському комітеті. Статья посвящена проблеме формирования организационных структур, созданных Соединёнными Штатами Америки и Великобританией во время Второй мировой войны. Цель работы заключается в полном и всестороннем анализе сложной организационной структуры. На основе архивных материалов отображена детальная характеристика объединённых англо-американских советов и комитетов, их функции, полномочия и результаты деятельности. В частности, упор делается на Объединённом комитете начальников штабов, как на наиболее эффективном англо-американском комитете. The article is devoted to the problem of formation of organizational structures, which were created by the United States and Great Britain during the Second World War. The study is aimed at a complete and comprehensive analysis of complex organizational structure. On the bases of the archive papers the article gives the detailed description of the joint British-American boards and committees, their functions, their powers, and their performance. In particular, the emphasis lays on the Combined Chiefs of Staff as the most effective British-American Committee.