Проблеми періодизації історіографії радянського Руху Опору в роки Великої Вітчизняної війни - Ковальська, Л.А. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
У статті розглянуто проблему систематизації та періодизації радянської історіографії з питань діяльності партизанського та підпільного рухів на окупованій території України в роки Великої Вітчизняної війни. Визначено характерні проблеми, які виникали на різних етапах процесу формування радянської історіографії: пропагандистська направленість, ідеологічна заангажованість та інші. В статье рассмотрена проблема систематизации и периодизации советской историографии по вопросам деятельности партизанского и подпольного движений на оккупированной территории Украины в годы Великой Отечественной войны. Определены характерные проблемы, которые возникали на разных этапах процесса формирования советской историографии: пропагандистская направленность, идеологическая заангажированность и прочие. In article the problem of ordering and a periodization of Soviet historiography concerning activity of guerrilla and underground movements in occupied territory of Ukraine in days of the Great Patriotic War is considered. The characteristic problems which arose at different stages of the process of Soviet historiography formation are defined. These are propaganda orientation, ideological political bias and other.