Єврейські благодійні організації в Катеринославській губернії (кінець ХІХ – початок ХХ ст.) - Моісєєнко Л. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
У статті з точки зору сучасної методології розкрита діяльність благодійних єврейських організацій в Катеринославській губернії наприкінці ХІХ – на початку ХХ століття. Автор розглянула напрями благодійної діяльності, охарактеризувала її зміст, специфіку та результати. В статье с точки зрения современной методологии раскрыта деятельность благотворительных еврейских организаций в Екатеринославской губернии в конце XIX – начале ХХ века. Автор рассмотрела направления благотворительной деятельности, охарактеризовала ее содержание, специфику и результаты. In this article, Jewish charitable activities in Ekaterinoslav province in the late XIX – early XX century is shown from the modern methodology point of view. The author has revealed trends of charity, has described its content, specificities and results.