Теоретико-методологічні засади дослідження окремих регіональних аспектів етнополітичного сприйняття державотворчих процесів протягом 1990 – 1994 років (на прикладі Донеччини та Закарпаття) - Сергєєв, А.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
У статті зроблено спробу визначити основні теоретико-методологічні аспекти дослідження регіонального етнополітичного сприйняття державотворчих процесів в Україні протягом 1990 – 1994 років (на прикладі Донеччини та Закарпаття). Також звернено увагу на найбільш суттєві складнощі та проблеми етнополітичного розвитку цих регіонів. В статье предпринята попытка определить основные теоретико-методологические аспекты исследования регионального этнополитического восприятия государственных процессов в Украине в течение 1990 – 1994 годов (на примере Донецкой области и Закарпатья). Также отмечены наиболее существенные сложности и проблемы этнополитического развития этих регионов. The article attempts to identify the basic theoretical and methodological aspects for study of regional ethnopolitical perception of the government processes in Ukraine during the 1990 – 1994 by the example of Donetsk region and Transcarpathia. The most significant difficulties and problems of ethnopolitical development in these regions have also been shown.