Світогляд Івана Вишенського у контексті українського духовно-філософського осмислення рис християнської індивідуальності в добу Середньовіччя та у ХХ – ХХІ віках - Ямчук, П. (Наука. Релігія. Суспільство, 2011)
У пропонованій статті зосереджується увага на інтерпретації духовно-філософського феномену І. Вишенського, що подана в рецепції Д.І. Чижевського та інших знакових дослідників філософського феномену українського православного середньовічно-барокового мислителя. Окремо окреслюється проблема екстраполяції ідейного світу І. Вишенського у світоглядно-буттєвий дискурс сучасності. В статье концентрируется внимание на интерпретации духовно-философского феномена И. Вышенского, предложенной в рецепции мыслителя Д.И. Чижевского и других знаковых исследователей философского феномена украинского православного средневеково-бароккового мыслителя. Особенное внимание уделено проблеме экстраполяции мира идей И. Вышенского в мировоззренческо-бытийный дискурс современности. In the given article, the interpretation of spiritual and philosophical phenomenon of I. Vyshenskij is focused. This interpretation was proposed in reception of philosopher D.I. Chizhevskij and by other significant researchers of philosophical phenomenon of Orthodox Ukrainian philosopher of the medieval Baroque. Special attention is paid to the problem of extrapolation of the I. Vyshenskij’s ideas to the conception of modern discourse.