Кінодокументальні джерела з історії Великої Вітчизняної війни - Ковальська, Л.А. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
Висвітлено колекцію кінодокументальних джерел архівного фонду України з вивчення історії діяльності радянського Руху Опору в роки Великої Вітчизняної війни. Розглянуто тематику кіноколекції, головних діючих історичних осіб кіносюжетів, роботу кінооператорів, які воювали на фронтах, у партизанських та підпільних загонах й працювали військовими кореспондентами та операторами. В статье освещена коллекция кинодокументальных источников архивного фонда Украины по изучению истории советской партизанско-подпольной деятельности в годы Великой Отечественной войны. Рассмотрена тематика киноколлекции, главных действующих лиц киносюжетов, работа кинооператоров, которые воевали на фронтах, в партизанских отрядах и городском подполье и работали военными корреспондентами и операторами. The article is devoted to the collection of documentary film sources of archival fund of Ukraine for the study of history of Soviet guerrilla underground activities in the years of the Great Patriotic War. The issues of film collection, the main actors of the film, the work of millitary correspondents and cameramen at the fronts, in partisan detachments and urban underground are considered.