Динаміка розвитку українсько-російських відносин крізь призму соціологічних досліджень (1991 – 2011 рр.) - Романуха, О.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
У статті звертається увага на динаміку розвитку громадської думки українців та росіян щодо характеру українсько-російських відносин. Спираючись на результати соціологічних опитувань, автор виокремлює основні етапи трансформації громадської думки, проблеми, що спричинили це, та їх причини. В статье обращается внимание на динамику развития общественного мнения украинцев и россиян касательно характера украинско-российских отношений. Опираясь на результаты социологических опросов, автор выделяет основные этапы трансформации общественного мнения, проблемы, обусловившие их появление, а также причины этого. This article is based on the sociological researches and deals with the dynamics of public opinion of Ukrainians and Russians about relations between Ukraine and Russia. Special attention is attached to the periods of the development of this opinion, to the reasons and factors, which influenced on its transformation.