Етика та наука: сфери перетину - Кисельов, М.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
У статті аналізується актуальна проблема співвідношення науки та моралі. Наукова діяльність стає ціннісно-орієнтованою і визначається вибором стратегії, відмінної від тієї, що домінувала у класичний період. Homo faber та homo sapiens із величезними труднощами перетворюються в homo moralis. В статье анализируется актуальная проблема соотношения науки и морали. Научная деятельность становится ценностно-ориентированной и определяется выбором стратегии, отличной от доминирующей в классический период. Homo faber и homo sapiens с огромными трудностями превращаются в homo moralis. The actual problem of correlation between science and morality is analyzed in the article. Scientific activity is getting value-based and is determined by choice of strategy, which differs from the main strategy of the Classical period. Against heavy odds, Homo Faber and Homo Sapiens turn into Homo Moralis.