Колективна дія громадянського суспільства у соціальній системі - Поліщук, О. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
Розглянуто колективну дію громадянського суспільства у постсоціалістичних країнах на прикладі України. Встановлено, що зі зміною соціальної системи змінюється і колективна дія громадянського суспільства. Показано роль цінностей у колективній дії, а також відзначено гнучкість колективної дії громадянського суспільства на перехідному етапі розвитку суспільства. Рассмотрено коллективное действие гражданского общества в постсоциалистических странах на примере Украины. Установлено, что с заменой социальной системы изменяется и коллективное действие гражданского общества. Показана роль ценностей в коллективном действии, а также отмечена гибкость коллективного действия гражданского общества на переходном этапе развития общества. Collective activity of civil society in post-socialist countries by the example of Ukraine is studied. It is determined that together with the change of social system, collective activity of social society changes as well. The role of values in collective activity is shown, the flexibility of collective activity of social society in the transitional period of development of society is noted.