Діяльність українських культурно-національних товариств на Донеччині та Закарпатті в контексті сприйняття ними державотворчих процесів у період першої половини 1990-х років - Сергєєв, А.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
У статті зіставляються основні аспекти діяльності українських культурно-національних товариств на Донеччині та Закарпатті з огляду на сприйняття ними державотворчих процесів в Україні у період першої половини 1990-х років. Особливу увагу звернено на особливості українського національного відродження у цих регіонах. В статье сопоставляются основные аспекты деятельности украинских культурно-национальных обществ на Донеччине и Закарпатье в связи с восприятием ими государственных процессов в Украине в период первой половины 1990-х годов. Особенное внимание обращено на особенности украинского национального возрождения в этих регионах. In the article, the main aspects of activity of the Ukrainian cultural and national societies on the Donetchinа and Transcarpathiain the context of their perception of government processes in Ukraine in the period of the first half of the 1990s are compared. Special attention is paid to the peculiarities of the Ukrainian national renascencein these regions.