Граїзація та карнавалізація як критерії сформованості об’єктивованої форми віртуальної свідомості - Брязкун, В.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
У статті подане авторське бачення поняття «об’єктивованої форми віртуальної свідомості» як форми відображення дійсності. Описуються процеси впливу віртуальної комунікації на зміни, що мають місце в житті сучасних людей. Також обґрунтовуються критерії сформованості віртуальної свідомості, що пов’язані з грою та карнавалом. В статье представлено авторское видение понятия «объективированной формы виртуального сознания» как формы отражения действительности. Описываются процессы влияния виртуальной коммуникации на изменения, имеющие место в жизни современных людей. Также обосновываются критерии сформированности виртуального сознания, связанные с игрой и карнавалом. The article presents the author’s vision for the concept “objectified form of virtual consciousness” as a form of reality understanding. The processes of influence of virtual communication on the changes, which have place in the life of modern people, are described. The criteria for formation of virtual consciousness associated with the game and carnival are given.