Українізація шкіл і вчительство на Слобожанщині у 1917 – 1918 роках - Маньківська, Т.О. (Наука. Релігія. Суспільство, 2012)
У статті аналізується ставлення вчительства до українізації середніх та початкових шкіл, запровадженої українськими національними урядами. Розкривається проблема підготовки учительських кадрів на Слобожанщині в умовах створення української школи у 1917 – 1918 роках. В статье анализируется отношение учительства к украинизации средних и начальных школ, учрежденной украинскими национальными правительствами. Раскрывается проблема подготовки учительских кадров на Слобожанщине в условиях создания украинской школы в 1917 – 1918 годах. Teachers’ attitude to ukrainization of the secondary and primary schools introduced by Ukrainian national governments is analyzed in the article. The problem of preparing the teaching staff in Slobozhanshchyna in the conditions of creation Ukrainian national school in 1917 – 1918 is considered.